söndag 27 december 2009

Underhållande julafton

Denna julafton tillbringade vi med mina föräldrar,min mormor och morfar samt min moster och hennes man och barn.
Alla har egna hundar så vi tänkte att det inte gjorde ngt att vi tog med en av våra,hon är en amstaff och ser ju visserligen lite farlig ut men är snäll som ett lamm.
En utav ungarna slänger sig över chilla,vi säger till honom att man inte gör så (han är ju ändå 10år och har egna hundar!) men ungen är tydligen döv,chilla slickar om honom precis som han kör ner huvet så han krockar och får en liten fläskläpp och börjar ILLVRÅLA.Hans pappa hoppar upp och illvrålar att hunden försöker bita ihjäl ungen och sedan bär han ungen resten utav kvällen som om han vore en bebis.
Vi andra som vet hur chilla och denna gubbe är sitter och skrattar (först inombords och sedan högt så fort vi blivit av med dem)
Ja vi tyckte ju det var väldigt underhållande-chilla åxå medans hon fick en massa julmat för att hon hade gjort julafton så underhållande i detta stela sällskap! =)
Ibland undrar man hur det står till med folk...
De här byter ut sina hundar ungefär varje år för att de blir så stressiga (ja det är säkert hunden det är fel på!!!)
Varför kan inte endel tänka två gånger innan de skaffar ett djur,de här har tom varit tvugna att göra sig av med katten då han blev aggresiv! *SUCK*

Ja nästa julafton lär spenderas på annat håll!

Härlig sommarbild på chilla,hon plockar hem en pinne varje gång,ja ibland har det tom varit stockar =)
Saaaknar sommaren!

2 kommentarer:

Madelene sa...

Verligen tråkigt med såna människor! Turen va väl att det stannade där kanske, så att den här människan inte lät det gå längre som att tex göra en anmälan. Finns allt för många som vill ha bort rasen. Men vet man vad man sysslar med så kan vilken amstaff som helst bli en riktig familjehund! Finns för mycket skrönor om dem. Men om folk letar och kollar upp vilka hundar det är som attackerar människaor, så finns det nog inte en enda renrasig amstaff med i de sammanhangen. Blandras och felbehandling skulle jag tippa på. Människans okunskap med andra ord. Hunden har själv inte valt var och vilken uppfostran den skall få. Och man kan ju undra varför folk med okunskap skaffar djur egentligen...som du nämnde med katten. :0) Iofs kan katter vara farligare än hundar, men man får nog lära sig att läsa av och känna den egentliga individen innan man "kastar" bort den för att man tror att den är aggressiv. Ha en god fortsättning på er!

Mirrezz sa...

Håller med dig till största delen madelene.Dock är det inte mer fel på blandraser än renrasiga.(man måste ju dock tänka på hur föräldrarna är INNAN man avlar på dem)visst kan en hund födas helt fel (precis som man tycker vissa mäniskor gör) men 99,9% är vad man gör med hunden.Om man kollar vilken ras som blivit anmäld flest ggr så är det golden och schäfer.
En anmälan får han gärna göra,dels kan han ju inte visa upp ett bitmärke utan en fläskläpp! sedan utvärderar polisens hundförare hunden (och han skulle älska chilla!) Har haft bla amstaff,dvärg pincher,springer spaniel,dobberman och ett par andra raser som räknas till "de farliga hundarna" och snällare hundar får man leta efter!
De blir ju vad man gör dem till...

Men vissa skall ju som sagt inte ha djur (och man undrar varför de skaffar dem!?)